joi, 1 martie 2012

La Shica: „Flamenco e miracolul unei inimi care bate“



„Am știut întotdeauna că nu sînt doar dansatoare. Sau, cel puțin, că nu sînt o dansatoare prin definiție, intuiam că forma mea de exprimare e alta, dar mi-a luat ceva timp ca să ajung să-mi permit libertatea pe scenă. (…)Niciodată n-am încetat să dansez! Sînt și voi fi mereu dansatoare, pînă la moarte. Adăugînd muzica, am devenit mai liberă în comunicarea mea cu ceilalți. (…) Iar ceea ce mă atrage la flamenco e faptul că atunci cînd văd sau ascult această  muzică, mă simt de parcă aș contempla miracolul unei inimi care bate.“

4 martie 2012,  ora 20:00
Sala Mare a Teatrului Național „I.L. Caragiale“
Concert: Supercop cu La Shica


În dorinţa lor de a-și găsi un sound propriu, La Shica dezvoltă un limbaj atipic, atunci când vine vorba despre aparițiile scenice. Pornind de la flamenco, relaxându-se cu metrica populară și făcând loc străzii prin intermediul hip-hop-ului. Şi nu numai sound-ul lor este diferit, ci și estetica lor, având în vedere că un alt element folosit de vocalistă este dansul flamenco.
Formația –  este o altă particularitate a proiectului – reprezintă un trio acustic influenţat de muzică braziliană, funk, jazz şi cuplet. Dar ceea ce face ca acest proiect să fie cu totul special este faptul că s-a născut din prietenie şi dorinţa de a experimenta, fără teamă şi fără alte pretenții decât cea de a se bucura de trupă în sine. Astfel se produce o legătură directă cu simţurile spectatorului... Spectacolul pe care-l oferă La Shica e destul de dificil de clasificat, dar uşor de înţeles.
Discuri: Trabajitos de chinos (2008), Supercop (2010)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu