miercuri, 14 martie 2012

Recitalul David Palomar, un omagiu adus Chavelei Vargas

„Încerc să fac în așa fel, încât publicul care mă ascultă să se emoționeze și să se simtă bine indiferent dacă înțelege sau nu limba în care cânt. Când eram mic, îi ascultam pe Bob Marley și Michael Jackson și nu înțelegeam nimic din ce ziceau, însă muzica lor mă făcea să vibrez. Păstrând distanțele, e ceea ce susțin că fac și eu, cu muzica mea.“

15 și 16 martie,  ora 19.30
Sala ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului București
Concert David Palomar. Cante flamenco - selecție de piese din ciclurile de spectacol La Dama del Poncho Rojo și Homenaje Flamenco a Chavela Vargas.



Cádiz este sursa de inspirație pentru muzica mea, pentru viața mea, fără această bucată de pămînt răpită mării n-aș putea fi fericit. Acolo am tot… o moștenire flamenco mergând de la Enrique el Mellizo la Juan Villar, familia mea, prietenii, locurile mele preferate. Cádiz e Paradisul meu“, își mărturisește atașamentul față de cultura de origine David Palomar. Drumul său în lumea muzicii flamenco începe în 1998, când participă la Bienala de Flamenco de la Sevilla, alături de dansatorul Javier Barón, în spectacolul Sólo por arte, rămânând, de altfel, alături de trupă şi în turneele ulterioare. Apoi îi regăsim numele alături de cele ale unor artişti cunoscuţi ca Isabel Bayón şi Fernando Romero sau Rafael de Utrera şi Carmen Lozano, pe afişele unor importante scene europene.
Pe lîngă dansatorii cu care a colaborat, nu mai puţin importante sînt colaborările cu chitarişti de talia lui Vicente Amigo şi Gerardo Núñez sau cu alţi artişti ai generaţiei sale: Jairo Barrul, Ángeles Gabaldón, Mercedes Ruiz şi Rosario Toledo. În 2008 apare primul său disc, Trimilenaria, un omagiu adus oraşului său natal, Cádiz. În acelaşi an realizează primele sale spectacole pornind de pe acest disc și cu care cucereşte săli importante precum Gran Teatro Falla din Cádiz, Teatro Central din Sevilla sau Teatro Cánovas din Málaga. În august 2009 participă la premiera spectacolului Flamenco Hoy de Carlos Saura. În ianuarie 2010, la Teatro Lope de Vega din Sevilla, apare ca artist invitat în spectacolul Gracias a la vida de Pasión Vega. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu